Olet täällä

Harmony

kaura

Suurijyväinen myllykaura

Harmony on uutuuskaura, jonka satoisuus korostuu happamilla kasvupaikoilla. Markkinoiden suurijyväisin kaura, Harmony, on kasvuajaltaan Belindaa aikaisempi, joka varmistaa sen sadonkorjuuta.

 

 

 

 

Harmonyn kasvuaika on 99,5 päivää. Se on kasvuajaltaan Belindaa päivän aikaisempi.

 

Harmonyn sato on koetulosten mukaan jopa hieman korkeampi, kuin Belindalla. Muihin yleisiin lajikkeisiin verrattuna se on menestynyt erityisen hyvin I-vyöhykkeellä. Lajikekokeiden mukaan se on yksi satoisimmista kauroista liejusavilla.

 

 Lakoprosentti on virallisissa lajikekokeissa ollut 26 %, Belindalla 27 %. Korren pituus on virallisissa lajikekokeissa ollut 96 cm, kun Belindan korrenpituus on 93 cm. Pitkähkö korsi edesauttaa lajikkeen menestymistä kuivilla kasvupaikoilla ja kuivissa sääoloissa.

 

Harmony on laadukas kauralajike. Sen on jyväkooltaan nykyisistä kauppalajikkeista suurin. Tuhannen jyvän paino on 47,1 grammaa, kun Belindalla jyväkoko on 38,6 grammaa.

Harmony on erityisen hyvä elintarviketuotantoon myllykauraksi sekä vientikauraksi. Rehuntuotantoon se soveltuu myös hyvin.

 

Huom. alla on siemeneksi viljellyn Harmonyn kauppalaatutulokset:

( Toksiinimääritystulokset luetaan Rida quick Scan-laitteella, jonka alin tulos on <0,5, joka tarkoittaa että tulos on alle laitteen määritysrajan eli toksiinia on vähemmän kuin alle 0,5 tai ei ollenkaan. Koska järjestelmään ei voi kirjata ”pienempi kuin” – merkkiä, niin silloin tulokseksi tulee 0,25. )

Helmi

kevätvehnä
 

Vertti

Ohra
 

Harmony

kaura
 

Vanille

Ohra
 

Perttu

Kaura
 

Iceman

Vehnä
 

Harbinger

Ohra
 

Niklas

kaura
 

Toria

Ohra
 

Uutuusesite

Lajikkeet 2020
 

Nurmet, öljykasvit, muut

Muut siemenet